Scandic Park, Hotel Fabian vai Hotel Haven – Helsingin parhaat hotellit

Itse kun kiertelee maailmaa, muodostuu vähitellen käsityksiä kustakin maasta. Tottakai stereotypioita on olemassa jo aikaisemminkin, mutta pysyvämpi käsitys muodostuu tietysti sitten, kun pääsee itse paikan päälle katselemaan. Harvemmin tulee mietittyä sitä, että millainen kuva ulkomaalaisilla vuorostaan on Suomesta ja meidän kaupungeistamme.

Luin jutun, jossa kerrottiin, että Helsinki kuuluu erääseen Euroopan suosituimmista kaupunkikohteista. Aika hämmästyttävää, vai mitä? Itse asiassa Helsinki oli suosituimpien listalla seitsemäs. Sijoitusta on ilmeisesti nostanut kulttuuri, eli turisteja tänne vetää erityisesti suomalainen puuarkkitehtuuri ja paikallinen muotoilu. Tottakai nämä alat ovat viime vuosina saaneet buustausta, kun Helsingillä oli Euroopan designpääkaupungin titteli vuonna 2012.

Minäkin olen tietysti monesti lomaillut pääkaupungissamme, ja varsinkin kesällä kaupunki on aivan ihastuttava. Kulttuuria ja aktiviteettia löytyy monenlaista, ja kaupunki on kertakaikkisen kaunis, vaikka pieni. Hotelleiden laadusta en sen sijaan ole yhtä vakuuttunut, monet niistä ovat tylsiä perinteisyydessään. Suomalaista muotoilua ja puuarkkitehtuuria sen sijaan soisin näkeväni enemmänkin Helsingissä ja muuallakin Suomessa. Kun se kerran turistejakin vetää, niin sehän olisi mitä ilmeisimmin loistava sijoituskohde. Lisäksi vanhoja kunnon puutaloalueita täytyy suojella tarkkaan, mikä onneksi nykyään on aika hyvässä hoidossa. Porvoota ja Raumaa valoittavampia vanhoja kaupunkeja ei tästä maailmasta löydykään.

Suunnitteilla olisi pian uusi reissu Helsinkiin, ja etsiessäni sopivaa hotellia, löysin uudenkarhean Scandic Park– hotellin. Hotelli on saanut kunnon kasvojenpesun ihan vasta, ja remontti kokonaisuudessaan valmistuu vasta vuoden kuluttua. Ilahduin kovasti siitä, että hotelli oli remontoitu raikkaalla ja rohkealla tavalla. Rohkeasta sisustuksesta huolimatta tunnelma vaikuttaa rennolta ja rauhalliselta. Tällaista tyylikkyyttä toivottavasti ilmaantuu myös muihin Helsingin ja muun Suomen hotelleihin.

scandic-park-helsinki-varaahotelli

Vuosi sitten valittiin Helsingin parhaat hotellit, ja listalla tähdiksi nousivat boutique-hotelli Hotel Fabian ja Hotel Haven. Valintoihin vaikuttavat tietysti loistava sijainti, hyvä asiakaspalvelu ja tyylikäs yleisilme. Hotel Fabianissa sisustus on suhteellisen harmoninen ja perinteinen kuitenkin moderneilla yksityiskohdilla kuten lampuilla. Kokonaisuus on kieltämättä tyylkäs.

hotel-fabian-helsinki-varaahotelli

Hotel Haven sen sijaan ei minua, modernia muotoilua rakastavaa, sykähdyttänyt. Sisustus on hyvinkin perinteinen ripauksella ylellisyyttä. Väritys on beigeä ja valkoista, lämpimiä sävyjä. Varmasti useat suomalaiset tuntevat olonsa hyvin kodikkaaksi tällaisessa hotellissa, mutta millaisen vaikutelman hotelli antaa turisteille? Semminkin, kun puhutaan eräästä Helsingin parhaista hotelleista?

hotel-haven-helsinki-varaahotelli

Tämähän on tietysti vain minun mielipiteeni, jota ei pidä ottaa turhan vakavasti. Olen kuitenkin sitä mieltä, että hotellien yleisilmettä Helsingissä pitäisi hieman kohottaa. Mieluiten soisin, että luotaisiin jotain uutta ja persoonallista, kuten Tree Hotel Ruotsissa, josta edellisessä postauksessa jo puhuinkin. Mahdollisuudet ovat rajattomat, ne vain täytyy nähdä! Painoarvoa pitäisi mielestäni antaa paljon myöskin sille, että turistit tosiaan tulevat tänne ihailemaan suomalaista muotoilua ja puuarkkitehtuuria. Siksipä juuri siihen pitäisi panostaa, sillä sehän, jos joku, olisi taloudellisestikin erittäin kannattavaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

72 − = 66