Persoonallista hotellia etsimässä

Maailma on yhä enemmän ketjujen ketjuttama! Tarkoitan, että kaupat, liikkeet, ravintolat, kahvilat ja hotellit omistetaan yhä harvemman taholta. Tämä tekee sen, että tarjonta alkaa olla melko tylsä ja persoonaton, koska omistava taho noiden takana ei ole persoona vaan suuri kansainvälinen tai kansalinen yritys!

Persoonallisuus katoaa. Ja tämä on todella surkeaa esim just ravintoloissa, kahviloissa ja hotelleissa, joissa kokemus on todella kokonaisuus, aina sitä sisustusta, saippuanpalaa ja hymyä myöten! Olenkin viime vuosina yrittänyt yhä enemmän etsiä persoonallista tarjontaa näistä, ei pelkästään halpoja hintoja ja alennuksia vaan oikeasti persoonallisia kohteita!

Ravintoloita onneksi löytyy ja kahviloitakin varsinkin kesäaikaan yhä enemmän. Kesäkahviloissa on oikeasti sitä jotain! Samoin ravintoloissa löytyy todella laadukasta ja persoonallista jälkeä nykyään, kun taas arvostetaan hyvää ruokaa. Hotelleista ei kuitenkaan voi sanoa samaa.

Kaikki hotellit kun näyttä nykyään kuuluvan johonkin ketjuun, bonusta saa kaikesta. Tämä on Suomessa niin tylsää! Persoonallisia hotelleita kun saa haeskelemalla hakea!

Metsalinnan-kartano

Yhden ihanan hotelli/hostellikokemuksen olen saanut ihan vastikään, nimittäin Urjalassa, 9-tien varrella eli siis noin 60 kilometriä Tampereelta Turun suuntaan, on upea 1900-luvun alussa rakennettu Metsälinnan kartano, joka on remontoitu uuteen uskoon. Kartano on keskellä todella vanhaa metsää, terassilta aukeaa ihana peltomaisema. Lähellä solisee pieni joki, jossa voi kalastaa. Muuten vain hotellin ympäristössä voi nauttia luonnosta ja vanhan metsän rauhoittavasta tunnelmasta. Itse hotelli, eli kartano, on pieni, siellä on viisi huonetta, joista voi valita itselleen sopivan. Vessat jaetaan muiden kanssa. Mutta tunnelma on kertakaikkiaan upea! Henkilökunnan kanssa voi jutella, he kertovat mielellään kartanon historiasta ja perinpohjaisesta kunnostusprojektista. Tätä suosittelen!

Itse taas olen suunnittelemassa pientä matkaa Lahteen ja sieltä Turkuun ja näistä haluaisin saada vastaavian kokemuksia kuin tuolta Metsälinnan kartanosta. Hotellitasoa kaipaan ainakin toiseen kaupunkiin, toisessa kaupungissa yövytään mielellään esim maatilamatkailupaikassa, kunhan saadaan persoonallista kokemusta. Turun hotelleissa, kun ei niin paljoa ole persoonallista tarjontaa, vaan aika lailla ketjuja, laadukkaita hotelleja kyllä, sitä en moiti! Lukijat, voitte kommentoida ja suositella minulle jos teillä on kivoja kokemuksia noilta paikkakunnilta!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

14 − = 7