Hotelli puussa

Tervetuloa lukemaan elämysmatkailijan tarinoita matkoista maailman laidalle!

Tänään kerron, miltä tuntui olla hotellissa puussa.

Ensin lyhyt esittely. Olen nuori nainen, elämänjanoinen elämysmatkailija. Minä en ole niitä, jotka viettävät lomansa Kanarialla tai muissa turistirysissä. Minä olen niitä, jotka tekevät lomasta elämyksellistä tai kuten jotkut sen muotoilevat: ”ehdoin tahdoin vaikeaa”. Tahdon matkustaa kohteisiin, joissa on jotain poikkeuksellista, jotain omaleimaist ja persoonallista. Ja kohteessa haluan nähdä, kokea, haistaa, maistaa ja elää sen paikallisen kulttuurin.

Elämysmatkailun ei tarvitse olla stressaavaa. Minäkin, helppoon maailmaan syntynyt ja vaivattomaan elämään tottunut rakstan hotelleja ja niiden helppoutta.

Viime kertaisen huikean matkailukokemukseni hain niinkin kaukaa kuin rakastetusta ja vihatusta naapurimaasta, Ruotsista. Aika ironista sisänsä, että olen ravannut amerikat ja australiat ja aasiat, mutten koskaan aiemmin ole käynyt Tukholmassa!

No, Tukholmaan en mennyt vieläkään vaan Pohjois-Ruotsiin, Haradrsiin. Sinne minua veti uusi hotelli, Tree Hotel. Eikä se ollut mikä tahansa hotelli, vaan sellainen, joka on vienyt hotellimaailman aivan uusiin ulottuvuuksin. Ensimmäistä kertaa elämässäni pääsin nukkumaan puuhun!

Tree Hotel oli kyllä täysin tajunnanräjäyttävä, uniikki kokemus, jota suosittelen ihan kaikille. Tree Hotel on upeaa designia keskellä luontoa ja sen ehdoilla, ja siellä jos jossain jokapäiväinen arki tuntuu vain kaukaiselta unelta.

Tree Hotel on siis hotelli 2 kilometrin päässä läheisestä Haradsin kylästä. Se koostuu puihin rakennetuista ohotellihuoneista, joista jokainen on yksilöllinen. On lasikuutioita ja linnunpesiä ja maahan laskeutuneita avaruusaluksia sekä kaikkea muuta mielikuvituksellista siltä väliltä. Jokaista huonetta yhdistää kuitenkin ajaton, upea ja ekologinen arkkitehtuuri ja muotoilu sekä upeat näkymät ympäröivään luontoon. Ei, vaan luonto ei ollut ympärillä vaan sisällä huoneessa – siellä todella tunsi olevansa keskellä luontoa, olevansa osa sitä. Juuri muotoilu ja arkkitehtuuri mahdollisti sen, sillä se oli erittäin pelkistettyä ja skandinaavista niin, että Pohjois-Ruotsin kuvankaunis maisema todellakin pääsi oikeuksiinsa.

Teillä herää tietysti kysymys, että mitenkähän sitten hotellin mukavuudet… Usko pois, mutta pienissä puuhotelleissa oli kyllä kaikki, mitä tarvitaan: sänky, netti, kahvinkeitin, wc, kaunis sisustus. Vain suihkussa piti käydä naapurirakennuksessa.

Lisäksi hotellin ravintolassa suosittiin paikallisia raaka-aineita sekä tietysti paikallista riistaa. Ruoka oli ihan mielettömän hyvää ja kaksinverroin parmepaa siitä vielä teki se ympäristö, jossa syötiin.

Lomaviikkomme poikkesi täydellisesti kaupunkilomasta – niin kuin oli tarkoituksenakin. Kävimme vain yhtenä päivänä shoppailemassa Luulajassa (jossa on muuten paljon loistavia kirppareita), mutta muuten keskityimme nauttimaan upeasta luonnosta. Joka päivä kävimme vähintään vaeltelemassa luonnossa, mutta lisäksi me kävimme myös ratsastamassa, melomassa kajakeilla ja kalastamassa! Toisinsanoen täydellistä eräjormailua, ja mikä voisi olla parempaa. Noin rentouttavaa ja elämyksellistä lomaa olen tuskin koskaan kokenut. Suosittelen Haradsin sympaattista pikkukylää ja sen upeaa Treehotellia ihan kaikille!

Toivottavasti meilläkin Suomessa vihdoin ymmärrettäisin, mikä upea aarre Lappimme luonto on, ja otettaisiin se hyötykäyttöön – mieluiten tietysti yhtä kauniilla ja ympäristöä kunnioittavalla tavalla kuin Treehotellissa oli tehty.

hotelli-puussa-varaahotelli luuleojoki-varaahotelli

2 thoughts on “Hotelli puussa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 1 = 1